rss

Prima de la stat pentru fiecare autovehicul casat

  1. 14/07/2009
  2. Tags: prima de casare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a dat un nou ordin, prin care un proprietar poate beneficia de prima de la stat pentru fiecare autovehicul casat. In plus, cei care apeleaza la programul “Rabla” pentru a-si lua o masina noua, vor putea folosi leasingul si creditul in scopul finantarii.

     

    "Prima de casare se scade de catre producatorul validat din pretul autovehiculului nou, diferenta fiind asigurata de proprietar din surse financiare proprii, inclusiv credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar", se arata in ordinul ministrului Mediului.

     

    Asadar, un proprietar de mai multe masini uzate poate beneficia de tot atatea prime de casare pentru achizitionarea altora noi. Pana acum suma oferita de stat ca prima de casare se acorda o singura data si se scadea din pretul de achizitie al unui autoturism nou.

     

    Numarul total de locuri pentru programul de inlocuire a parcului auto a crescut in 2009 la 60.000, de la 40.000 in 2008, iar prima de casare a urcat de la 3.000 lei la 3.800 lei.

     

    Fondurile pentru programul din acest an totalizează 228 de milioane de lei.

     

    In etapa a doua a programului “Rabla” sunt implicati 134 de producatori, importatori si distribuitori de autovehicule, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) acceptandu-i doar pe cei care au epuizat cel puţin 80% din nivelul alocat in prima faza.

     

    Aceasta etapa se desfasoara in intervalul 1 iunie-31 august, are 27.936 de masini disponibile , (dintre care 7.936 sunt cele care nu au fost vandute in prima etapa) si ii sunt alocate 106 milioane RON. Ultima etapa din acest an se va derula intre 1 septembrie si 11 decembrie.

     

    Vizualizari: 974