rss

Preview: Mercedes E-Klasse de la Carlsson

  1. 24/04/2009
  2. Tags: BlueEFFICIENCY, Carlsson, E-Klasse, Mercedes, V8
    Vezi toate fotografiile (1)

    Salonul de tuning de la Bodensee este vazut de catre tunerul german drept o locatie ideala pentru prezentarea ultimei sale creatii, un program de individualizare dedicat lui Mercedes E-Klasse.

    Masina se va prezenta cu nenumarate imbunatatiri la nivel tehnic si estetic, principalele elemente vizate fiind caroseria, gama de motoare si, evident, trenul de rulare.

    Exteriorul, mai ales in zona frontala, va fi modificat radical, specialistii lui Carlsson urmand a monta un calandru decorat cu plasa din otel, o pereche de blocuri optice de zi cu tehnologie LED si o bara de protectie cu design nou.

    Nici posteriorul nu va fi lasat de izbeliste, un diffuser aerodinamic si o evacuare noua urmand a pune puncte pe "i"-urile din "incisivitate". Si, cum nici un kit nu e complet fara un set de roti speciale, Carlsson va instala in cele patru colturi ale caroseriei jante bicolore (negre-argintii) de 20 inch diametru - epiloguri ale unei operatiuni de recalibrare a suspensiilor, ce au micsorat garda la sol cu 42 mm.

    In sfarsit, in ceea ce priveste gama de motoare, inginerii tunerului german au luat in colimator atat cele doua agregate diesel BlueEFFICIENCY, cat si marele V8 pe benzina de 5,5 litri. Cel mai mic dintre ele, instalat sub capota lui E 250 CDI, va dezvolta 244 CP in  loc de 204 CP, in timp "motorina" intrata in dotarea lui E 350 CDI va propune 277 CP in loc de 231 CP.

    Oricat de tentant ar suna insa cele doua oferte, nici una nu poate gadila mai placut urechile pasionatilor decat cei 443 CP pusi la dispozitie de kit-ul pentru propulsorul lui E500, un salt de 55 CP comparativ cu varianta de serie.

    Vizualizari: 1093