rss

Piquet jr., banuit ca in MP al Singapore din 2008 a intrat in zid la cererea echipei

  1. 31/08/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Nelson piquet, Renault f1
    Vezi toate fotografiile (1)

    FIA va investiga accidentul lui Nelson Piquet din Marele Premiu al Singapore de anul trecut, intrucat planeaza banuiala ca brazilianul a intrat premeditat in zidul de protectie, acest lucru fiindu-i cerut de catre echipa!

    Multa lume a spus la vremea respectiva ca este ironic cum accidentul pilotului Renault a adus pe pista safety car-ul, ceea ce a permis echipei sa refaca strategia si, ca urmare, Fernando Alonso a castigat prima cursa din istoria F1 disputata la lumina reflectoarelor.

    "Am pierdut aderenta pe rotile din spate si am lovit zidul cu putere", declara imediat dupa cursa Piquet. Insa acel Grand Prix a reprezentantat punctul de inceput pentru declinul relatiei dintre tanarul pilot si echipa Renault, iar acesta este considerat un indiciu cheie de catre investigatori. Inainte de Marele Premiu al Statului Singapore din 2008, Nelson Piquet s-a ferit sa isi critice public echipa, dar, imediat dupa aceasta cursa, brazilianul a inceput sa acuze tratamentul la care era supus de catre echipa in general si Flavio Briatore, fostul sau sef de echipa, in special.

    "Bomba" a fost detonata in timpul Marelui Premiu al Belgiei din weekend-ul recent incheiat, cand reprezentantii postului de televiziune brazilian Globo TV au afirmat ca au primit informatii conform carora lui Nelson Piquet i s-a cerut sa intre cu buna stiinta in zidul de pe marginea pistei.

    Un purtator de cuvant al Federatiei Internationale de Automobilism a confirmat inceperea unei anchete pentru stabilirea adevarului.

    Vizualizari: 972