rss

Pininfarina Bluecar va debuta in 2011

  1. 14/10/2009
  2. Tags: bollore, Pininfarina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Rezultatul colaborarii dintre Pininfarina si compania franceza Bollore, un mini-car electric denumit Bluecar va debuta pe piata in anul 2011.

    Presedintele companiei Pininfarina, Silvio Pietro Angori a declarat pentru publicatia italiana Il Sole 24 Ore ca peste 6.000 de comenzi au fost primite pana in prezent pentru Bluecar.

    Desi au circulat zvonuri potrivit carora compania Bollore, condusa de francezul Vincent Bollore, a intentionat sa renunte la colaborarea sa cu italienii de la Pininfarina se pare ca reprezentantii casei de design sunt de alta parere.
     
    Speculatiile au fost ulterior infirmate de Angori, care a mentionat ca au existat discutii cu privire la intentia lui Bollore de a furniza bateri si altor constructori, si nu exclusiv doar pentru Pininfarina.

    Pietro Angori a declarat ca a acceptat aceasta posibilitate, solicitand ca si casei de design sa-i fie permis sa creeze pentru alti constructori.

    "Bolore este interesat sa ofere bateriile sale in intrega lume, asa cum si noi dorim sa desenam masini electrice pentru alti producatori." a declarat Angori.

    Versiunea de productie a modelului Bluecar beneficiaza  de un motor electric alimentat de baterii litiu-ion, precum si depanouri solare montate pe plafon, fapt care majoreaza  autonomia totala la 250 de kilometri.

    Vizualizari: 1079
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »