rss

Parlamentul European a decis: ESP-ul va fi standard din 2011

  1. 15/04/2009
  2. Tags: Bosch, ESP, UE
    Vezi toate fotografiile (5)

    Toate modelele pentru pasageri si cele comerciale care vor fi fabricate in Uniunea Europeana incepand cu noiembrie 2011 vor trebui sa fie echipate standard cu Sistemul Electronic de Control al Stabilitatii (ESP).

    Conform noii hotarari luate de Parlamentul European, care urmeaza sa fie adoptata si de Consiliul Ministrilor, ESP-ul va fi obligatoriu pe toate noile vehicule care vor fi vandute in spatiul UE cu incepere din noiembrie 2014.

    "Sistemul ESP poate reduce cu pana la 80% accidentele", sustine Dr. Werner Struth, presedintele Diviziei Sisteme de Control Sasiu din cadrul companiei Bosch, recapituland rezultatele celor mai recente studii efectuate in domeniu. "Dupa centura de siguranta, acest sistem este, asadar, cea mai importanta tehnologie in materie de siguranta masinii".

    Decizia prin care constructorii vor fi obligati sa introduca standard ESP-ul face parte dintr-un pachet larg de masuri pe care Uniunea Europeana intentioneaza sa le implementeze in dorinta de a spori siguranta pe sosele si pentru reducerea consumului.

    In afara ESP-ului, UE planuieste sa oblige producatorii sa introduca sistemele de franare de urgenta si de avertizare pentru depasirea axului drumului pentru vehiculele comerciale cu o greutate totala mai mare de 3,5 tone, precum si pentru minivan-uri si microbuze care au mai mult de opt locuri incepand cu noiembrie 2013 (pentru noile modele) si noiembrie 2015 (in cazul inmatricularilor).

    Vizualizari: 1218