rss

Panasonic a testat transportul "Eco" de mare tonaj

  1. 24/10/2009
  2. Tags: Camioane, Eco, Panasonic
    Vezi toate fotografiile (3)

    Panasonic Corporation si TOMY Company au efectuat in Japonia, pentru prima data, teste pe un camion de cursa lunga si de mare tonaj, alimentat cu gaz natural comprimat.

     

    Rezultatele testelor desfasurate de-a lungul a sase luni au aratat ca utilizarea noului tip de combustibil a generat o reducere cu 10% a volumului de dioxid de carbon (CO2) emis, dar si o reducere cu 90% a emisiilor de noxe (substanţe non-organice), in comparatie cu camioanele obisnuite, alimentate cu motorina. Nu s-au observat emisii de particule in suspensie.

     

    Vehiculul-prototip testat de catre Panasonic si TOMY este singurul din categoria camioanelor grele, de cursa lunga, alimentate cu gaz natural comprimat. Camionul-prototip face parte din proiectul pentru dezvoltarea urmatoarei generatii de vehicule cu emisii reduse de dioxid de carbon, initiat de Ministerul japonez al teritoriului, infrastructurii, transportului si turismului.

     

    In Japonia se afla in uz aproximativ 37.000 de vehicule cu emisii reduse de CO2, dintre care aproximativ 17.000 sunt camioane, cele mai multe cu capacitatea de doua tone.

     

    Vizualizari: 1264