rss

Omniasig este acuzata de clauze ilegale

  1. 28/05/2009
  2. Tags: asigurari, OMNIASIG, service
    Vezi toate fotografiile (1)

    Asociaţia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), a sesizat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Consiliul Concurentei si Garda Financiara privind anumite clauze Omniasig, considerate ilegale.

     

    "Asociatia deplange demersurile companiei de asigurari Omniasig de a rezilia conventiile de colaborare incheiate cu unitatile reparatoare partenere, incercand sa le obliga sa accepte clauze contractuale anticoncurentiale si nelegale. Mai mult, o serie de clauze propuse de Omniasig - sub o aparenta legalitate - constituie, de fapt, operatiuni si activitati contrare obiectului sau de activitate", reiese dintr-un comunicat al ASSAI.

     

    Se pare ca service-urilor li se impune sa comande piese de la un singur furnizor agreat de catre Omniasig, piesele fiind de fapt cumparate de companie prin incalcarea dispozitiilor legale care interzic asiguratorilor sa desfasoare orice alta activitate in afara de cea de asigurare, iar clientul nu va beneficia de garantie pentru piese.

     

    "Omniasig ameninta ca nu va mai acorda «avantajul sistemului de decontare directa» (plată a despagubirilor aferente reparatiilor bunului asiguratului) acelor societati de service reparatoare care nu vor accepta aceste noi clauze. Există indicii ca asiguratorul incearca sa impuna in mod abuziv partenerilor sai derularea unor operatiuni care sunt contrare legislatiei asigurarilor, care încalca principiile concurentei loiale si libertatea contractuala", a declarat in comunicat Cristian Muntean, director al ASSAI.

     

     

    Vizualizari: 1772
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »