rss

Oficial: acesta este noul Rolls-Royce Ghost

  1. 07/09/2009
  2. Tags: Bmw seria 7, Frankfurt, Ghost, Rolls Royce, rolls royce ghost
    Vezi toate fotografiile (25)

    Rolls-Royce a dat publicitatii fotografiile si detaliile oficiale legate de noul Ghost, cel mai mic si mai ieftin model al marcii de lux din Goodwood. Cunoscut si sub numele de Baby Phantom, Ghost va fi prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Din punct de vedere vizual, Rolls-Royce Ghost este aproape identic cu concetul 200EX pe care britanicii l-au prezentat in primavara, la Geneva. Designul exterior al lui Ghost este influentat in mod clar de fratele mai mare Phanton, insa vine cu o linie foarte moderna, cu colturi mai rotunjite si este si cu 40 cm mai scurt, ceea ce lasa impresia unui vehicul mai sportiv decat predecesorii sai.

    Partea frontala este dominata de imensa grila cromata, care este incadrata de farurile subtiri ce intergreaza lumini xenon. Pentru ca masina sa capete o infatisare mai exclusivista, capota, grila si rama parbrizului pot fi vopsite intr-o nuanta Silver Satin, asa cum am vazut pe conceptul 200EX.

    Profilul lateral dezvaluie masivele oglinzi retrovizoare, iar la spate se remarca noile stopuri cu LED-uri si evacuarea cromata care este oferita optional.

    Asa cum ne asteptam, interiorul este extrem de luxuos si de elegant, fiind la randul sau inspirat din habitaclul lui Phantom. Britanicii nu au fost deloc zgarciti cu materiale si finisaje de calitate demne de un model al carui pret este format din sase cifre, pielea si insertiile din lemn si crom fiind folosite din belsug.

    Bazat pe platforma tehnica a actualei generatii BMW Seria 7, Ghost ofera un spatiu interior extrem de generos datorita structurii monococa din otel pe care este construit, spre deosebire de structura din aluminiu a fratelui sau mai mare.

    Accesul in spate se face usor datorita portierelor cu deschidere inversa, specifice modelelor Rolls-Royce, cu un unghi de deschidere este de 83 de grade. Inchiderea lor se face prin simpla apasare a unui buton. Pasagerii isi pot seta scaunele posterioare ca o bancheta clasica, dar si ca fotolii individuale de masaj, incalzite si ventilate.

    Daca vi se pare ca nu este suficient de luxuos, va mai spunem ca Rolls-Royce ofera covorase din lana de miel, un acoperis panoramic din sticla, masute lucioase pentru picnic si un spatiu refrigerat in care sunt incluse pahare de sampanie. In plus, clientii au la dispozitie un sistem audio de 600W cu magazie de 6 CD-uri in torpedou si doua ecrane LCD de 9,2 inch montate in spatarul scaunelor din fata

    Noul Rolls-Royce Ghost este dotat cu cele mai noi tehnologii, cum ar fi sistemul inteligent de deschidere al portierelor pe masura ce soferul se apropie de masina, camere video in infrarosu montate de jur imprejurul masinii, sistem Night Vision (cu recunoasterea pietonilor si a obstacolelor pana la 300 de metri), head-up display, un sistem de avertizare in cazul depasirii benzii de mers (volanul vibreaza), faruri adaptive si cruise-control cu functie stop&go.

    Pentru a impinge limuzina de 5.399 mm lungime si 2.435 kg britanicii au montat sub capota noul propulsor bi-turbo V12 de 6,6 litri, care produce 570 CP la 5.250 rpm si 780 Nm de cuplu, disponibili inca de la 1.500 rpm. Resursele motorului sun trimise catre rotile din spate prin intermediul unei transmisii automate cu 8 trepte marca ZF.

    Exprimat in cifre, Rolls-Royce Ghost sprinteaza de la 0-100 km/h in doar 4,9 secunde si atinge o viteza maxima limitata electronic de 250 km/h. Consumul mediu anuntat este de 13,6 l/100 km, iar emisiile de CO2 de 317 g/km.

    Rolls-Royce Ghost va fi lansat in Europa spre sfarsitul anului, la un pret de circa 213.000 de euro, in timp ce alte piete precum SUA si Asia vor trebui sa astepte noua limuzina pana in primavara anului viitor.

    Vizualizari: 1905
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »