rss

Oficial: Jenson Button a semnat cu McLaren!

  1. 18/11/2009
  2. Tags: Brawn GP, F1, Formula 1, Jenson button, McLaren
    Vezi toate fotografiile (1)

    Se pare ca Jenson Button a lasat deoparte principiile scoase in fata de Brawn GP referitoare la loialitate si s-a orientat catre un salariu mai mare. Zvonurile s-au adeverit si, iata, mutarea a devenit oficiala: actualul Campion Mondial de F1 a semnat pe 3 ani cu McLaren Mercedes.

    Button a negociat mult timp cu echipa cu care a castigat primul titlu din cariera, Brawn GP (care se va numi Mercedes GP, dupa ce compania germana a cumparat 75% din actiunile Brawn), dar refuzul acestora de a-i mari salariul l-a determinat sa exploreze si alte optiuni.

    Se spune ca intelegerea pe care britanicul a semnat-o cu McLaren ii va aduce acestuia 24 de milioane de euro (8 milioane anual, fata de numai 4 milioane euro cat ii oferea Brawn GP), dar il lasa cu buza umflata pe Kimi Raikkonen, un alt pretendent la rolul de coechipier al lui Lewis Hamilton.

    Sosirea lui Button alaturi de Campionul Mondial din 2008 transforma McLaren intr-o echipa 100% britanica. In plus, se ajunge la o situatie extrem de rara, cand o echipa aliniaza intr-un sezon o linie de piloti formata din doi campioni mondiali, lucru ce nu s-a mai intamplat din 1989, cand tot McLaren i-a avut simultan pe statul de plata pe regretatul Ayrton Senna si Alain Prost.

    Ramane de vazut, insa, cum se va integra Jenson Button in structura actuala a echipei, cunoscute fiind disensiunile de pe vremea cand Fernando Alonso a alergat alaturi de tanarul si (poate prea) ambitiosul Lewis Hamilton. Pe de o parte, Button va avea viata grea, Hamilton fiind "copilul de trupa" al celor de la McLaren, echipa ce il sprijina de pe vremea cand acesta avea numai 10 ani. Tinand cont de acest fapt, si stiindu-se ca fostul campion are un cuvant greu se spus la McLaren, e greu de crezut ca Jenson Button va trece vreodata de statutul de "pilotul numarul doi".

    Pe de alta parte, contestat de multi dupa ce a castigat titlul la piloti, Button are acum sansa sa demonstreze ca este un pilot valoros, luptand umar la umar cu Hamilton. Oare va reusit sa tina ritmul?

    Vizualizari: 1263