rss

Oficial: Citroen DS3 dezvaluit

  1. 24/08/2009
  2. Tags: Citroen, DS3, oficial
    Vezi toate fotografiile (1)

    Citroen a dezvaluit DS3, primul model din linia DS, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt de luna viitoare. Masina este bazata pe popularul model Citroen C3 si este programata pentru comercializare, incepand cu anul 2010.

    Conceptul initial al modelului a fost dezvaluit la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Din imaginea oficiala reies similaritati remarcabile intre conceptul initial, prezentat in martie si modelul de productie desi, tevile de esapament sunt acum cu evacuare dubla fata de evacuarea simpla a conceptului.

    Citroen DS3 masoara 3.95 m lungime si 1.71 m latime, dimensiuni care il aseamana cu Ford Fiesta.

    Cumparatorii vor putea personaliza exteriorul si interiorul masinii. Astfel, producatorul francez pune la dispozitia clientilor sai patru culori pentru palfon- negru, alb, albastru si rosu. Oglinzile retrovizoare pot fi personalizate in culorile masinii sau in crom. 

    Interiorul beneficiaza de un tablou de bord disponibil in sase finisaje diferite iar cheia dispune de un mic disc vopsit in aceeasi culoare ca masina.

    In ceea ce priveste motorizarile, Citroen DS3 va dispune de doua motoare diesel si trei propulsoare pe benzina. Motoarele diesel sunt reprezentate de unitatile 1.6 litri HDi, in curs de dezvoltare, care vor genera fie 90 CP, fie 110 CP, cu emisii scazute de 99 g / km de CO2. Configuratiile pe benzina, vor genera 95 CP, 120 CP si 150 CP si vor fi conectate la o transmisie manuala in cinci sau sase trepte.

    Citroen DS3 beneficiaza de un spatiu interior de 285 litri, iar producatorul promite “ 5 locuri reale”.

    Modelului DS3 i se va alatura DS4, programat pentru 2011 si un mai tarziu, DS5 MPV se pare ca va intregi gama DS. Toate trei masinile ar putea adauga o crestere de 40% principaleleor modele pe care se bazeaza.

    Vizualizari: 1390