rss

Ocelot, intruchiparea viitoarei generatii de autovehicule militare

  1. 09/09/2009
  2. Tags: Concept, Ocelot
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ricardo si Force Protection Europe (FPE) au au prezentat conceptul Ocelot la Defence Systems & Equipment International Exhibition in Londra. Ocelot este un autovehicul militar care, sustin creatorii sai, ofera o mai buna protectie a pasagerilor decat autovehiculele actuale si flexibilitate operationala.

    Autovehiculul este blindat si poate fi dotat cu diverse caroserii in functie de scopul pentru care este pregatit: masina de patrulare, de sprijin in atac, vehicul logistic etc. Acesta este principalul atu al lui Ocelot in lupta cu concurenta: cheltuieli mai putine pentru Armata, intrucat poate fi cumparat un singur sasiu dar mai multe caroserii, prin care masina poate fi transformata de la o misiune la alta. Modificarea nu dureaza mai mult de o ora, cabina fiind atasata de sasiu printr-un sistem de balamale cu bolturi, solutie unica pentru un autovehicul militar.

    Ocelot este pus in miscare de un diesel Steyr de 3.2 litri cu sase cilindri in linie cuplat la o transmisie ZF cu sase rapoarte. Diferentialele poarta semnatura AxelTech, iar intreaga structura ii permite lui Ocelot sa ruleze si in trei roti.

    Autovehicul cantareste 7,5 tone si masoara 5.3 metri lungime, 2.3 metri inaltime si 2.1 latime.

    Deocamdata acestea sunt singurele detalii despre Ocelot, restul fiind, probabil, rezervate doar pentru urechile oficialilor militari.

    Vizualizari: 1314