rss

Obama sustine sprijinul acordat lui GM si Chrysler, dar vrea si banii inapoi

  1. 30/07/2009
  2. Tags: Barack Obama, Chrysler, Ford, GM, Rabla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat ca GM si Chrysler au meritat sa fie salvate prin eforturile contribuabililor, insa acum se asteapta ca ambele companii sa returneze fiecare banut din miliardele imprumutate.

    Discursul celui mai puternic om din lume vine la scurta vreme dupa ce administratia de la Casa Alba a eliberat rezultatele preliminare ale programului “Cash-for-Clunkers”, in urma caruia 16.000 de vehicule vechi au fost schimbate cu unele noi, mai economice.

    Programul, initiat in vederea revitalizarii pietei din SUA si, evident, a industriei auto locale, seamana din multe puncte de vedere cu cele de tip “Rabla” din tarile europene; totusi, inca nu este foarte clar daca rezultatele de pana acum au avut un impact benefic asupra activitatii lui GM, Chrysler si/sau Ford.

    Probabil, vom afla mai multe saptamana viitoare – cand rapoartele complete vor fi publicate de catre Departamentul Transportului –; pana atunci, Obama continua sustinerea unei decizii ce a validat instrainarea a 64 de miliarde de $ din buzunarele cetatenilor americani catre conturile lui General Motors si Chrysler.

    “Daca GM si Chrysler vor dori sa faca tot ceea ce e necesar pentru a deveni competitive, iar contribuabililor le vor fi returnati fiecare banut investit in aceasta misiune, atunci acesta a fost un proces care a meritat sprijinit. Am salvat sute de mii de locuri de munca si ne asteptam sa primim banii inapoi”, a declarat Obama.

    Vizualizari: 1127
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »