rss

O colectie impresionanta de "Woodies", de vanzare prin licitatie

  1. 13/08/2009
  2. Tags: BMW, colectie, MINI, RM Auctions, Woodies
    Vezi toate fotografiile (12)

    Oamenii dezvolta cele mai ciudate pasiuni de-a lungul vietii, iar cand acestea sunt sprijinite de fonduri financiare consistente se creeaza premizele formarii unor colectii unice.

    O asemenea colectie este si cea de modele “woodie” aflata momentan in proprietatea lui Nick Alexander, patronul unui dealership de BMW si Mini din California. Dintr-o data insa, Nick s-a gandit sa le vanda la una din licitatiile lui RM Auctions, ce va avea loc chiar azi.

    Americanul a strans in garajul sau nu mai putin de 52 de modele Ford si Mercury ale caror portiere si panouri laterale inferioare sunt fabricate din lemn (de aici porecla de “woodies”), toate fabricate intre 1930 si 1950. Precum se poate vedea si in fotografiile galeriei noastre, fiecare exemplar este perfect restaurat sau, dupa caz, prezervat impecabil in starea sa de la momentul iesirii de pe banda de productie.

    Evenimentul in care masinile vor fi vandute – nici una nu va avea un pret minim acceptat – va precede licitatia propriu zisa, ce va avea loc in zilele de vineri si sambata in aceeasi locatie (Monterey California). O parte din banii stransi vor fi donati scolii Midland din Santa Ynez Valley.

    Vizualizari: 1322