rss

Noul Volkswagen Touareg a fost dezvaluit

  1. 11/02/2010
  2. Tags: oficial, Touareg, Vw
    Vezi toate fotografiile (4)

    Volkswagen a prezentat astazi noul Touareg, model cate promite sa fie o inovatie completa a brand-ului, din punct de vedere tehnic. Noul SUV aduce o noua gama de motoare care sunt cu aproximativ 20% mai eficiente si o varietate de sisteme de asistenta, alaturi de noi sisteme de siguranta.

    Spre deosebire de modelul actual, noul Touareg  este mai lung, cu un total de 4758 mm lungime, 1724 mm inaltime, plafonul fiind mai coborat cu 20 mm.

    Din punct de vedere vizual, acesta a fost mai mult decat actualizat, producatorul german adaugand o grila mai lata cu aspect corporatist, asemanatoare cu cea de pe hatchback-ul Polo.

    Cel mai semnificativ aspect insa il reprezinta reusita inginerilor de a reduce cu 200 kg greutatea SUV-ului si de a eficientiza cu 20% consumul de combustibil.

    Noul VW Touareg va fi, de asemenea, oferit in varianta hibrid iar in ceea ce priveste gama de motorizari, propulsoarele disponibile vor fi capabile de un consum de 8.2 litri/100 km.

    Potrivit producatorului, Touareg Hybrid va avea o autonomie de 50 km in versiune full electric. Aceasta combina motorul V6 turbo pe benzina de 333 de cai putere cu o unitate electrica de 47 de CP, care ajunge la un total de 380 CP si 580 Nm. Masina a fost redusa in greutate cu 208 kg, in versiunea de baza si se bazeaza pe ADN-ul  design-ului VW .

    Interiorul a devenit mai functional, cu scaune mai confortabile, bancheta masurand 160 de milimetri in ajustare longitudinala. SUV-ul beneficiaza de un sistem de camere care ajuta la manevrele de parcare, setari automate a fazei lungi si fazei scurte, GPS cu monitor de 6.5 inch, plus un sistem de climatizare pe patru zone. Inginerii au creat si o serie de suspensii pneumatice de ultima generatie, care face ca SUV-ul sa poata fi reglabil in inaltime.

    Producatorul german ofera o gama de unitati pe benzina si diesel. Astfel, noul Touareg va fi disponibil cu unitatea V6 FSI de 280 CP, motorul V6 3.0 TDI de 240 CP dotat cu Start&Stop in standard si V8 TDI de 4.2 litri si 340 CP, regasit si pe Audi A8.

    Printre motoarele diesel, Touareg V6 TDI va avea un consum de 7.4 litri, cea mai buna valoare in segmentul SUV-urior autentice. Toate configuratia de motoarele sunt acum oferite cu transmisia automata in opt trepte - o premiera in acest segment de piata.

    Vizualizari: 2862