rss

Noi imagini ale supercarului Spyker C8 Aileron

  1. 03/07/2009
  2. Tags: aileron, C8, Spyker
    Vezi toate fotografiile (11)

    Concept car-urile sunt de obicei foarte incitante, insa cele care ajung sa ia calea productiei sufera deseori modificari de ordin estetic. Nu este si cazul lui Spyker C8 Aileron, care va ajunge in showroom-uri cu un design aproape neschimbat.

    Asta inseamna ca avem de-a face cu aceeasi caroserie spectaculoasa, inspirata de produsele industriei aeronautice, la care s-a intervenit doar in zona decupajelor cu forma branhiilor de rechin (eliminate in parte din considerente aerodinamice), partii frontale (acum ceva mai impozanta gratie calandrului marit) si diffuser-ului (reproiectat pentru o mai buna functionalitate).

    In rest, reteta tehnica este binecunoscuta: C8 Aileron este propulsat de un V8 de 4,2 litri, de origine Audi, ce dezvolta 400 CP si 480 Nm. Puterea este transmisa catre roti fie prin intermediul unei cutii de viteze manuale, construita de Getrag, fie prin intermediul uneia automate, realizata de ZF (ambele au sase trepte).

    Ca gadgeturi, C8 Aileron propune un sistem audio Kharma, un sistem de navigatie cu functie GPS, conexiune prin Bluetooth, posibilitate de redare a fisierelor MP3 si altele.

    Productia va incepe anul viitor in mai, masina urmand a fi lansata pe piata la scurt timp dupa aceea. Nuanta caroseriei poate fi aleasa dintr-o paleta de 16 culori dar, pentru clientii mai pretentiosi, Spyker pune la dispozitie si alte modalitati de individualizare coloristica.

    Pretul de baza al lui Spyker C8 Aileron va fi de 189.990 euro.

    Vizualizari: 1263