rss

Noble M600: primele imagini

  1. 19/08/2009
  2. Tags: Lamborghini murcielago, M14, M15, M600, Noble
    Vezi toate fotografiile (12)

    Noul supercar al casei britanice si-a dezvaluit in sfarsit fizionomia in primele fotografii oficiale, dezvaluite pe estrada Internetului cu aproximativ o luna inainte de debutul oficial (ce se va consuma la festivalul Goodwood Revival, organizat intre 19 si 21 septembrie).

    Asa cum se anticipa inca de pe vremea primelor poze-spion, masina se numeste M600 si ascunde in spatele scaunelor un motor V8 twin-turbo capabil de 650 CP.

    Bolidul din Leicestershire va avea un pret de aproximativ 200.000 de lire sterline, peste dublul sumei platita in schimbul unuia dintre modelele precedente; prin urmare, clientii care, anterior, depusesera un avans pentru un M14 sau un M15, isi vor primi banii inapoi in caz ca nu vor sa “pluseze”. Noi pariem ca vor fi destul de putini care vor face asta, avand in vedere ca, in schimbul unui pret sub cel al unui Lamborghini Murcielago, ei vor avea ocazia sa intre in posesia unei masini sensibil mai rapide.

    Motorul Yamaha de 4,4 litri, supraalimentat cu doua turbocompresoare Garrett, are de miscat din loc o masa de numai 1.272 kg (constructia lui Noble M600 are la baza un sasiu tubular din otel, peste care este montata o “coaja” din fibra de carbon), astfel incat nu intampina eforturi in catapulta masina pana la 100 km/h in 3 secunde.

    Cat despre viteza maxima, cei 650 CP (obtinuti in cea mai sportiva dintre setari; M600 este oferit si in doua versiuni ceva mai “domestice”, de 450, respectiv 550 CP) si 838 Nm sunt suficienti pentru ca supercarul sa nu se opreasca din accelerat pana ce nu atinge 362 km/h.

    Ca si in cazul proiectelor trecute, obiectivul lui Noble a fost sa creeze o masina pentru “puristi”; in consecinta, directionarea cuplului catre roti se va face printr-o clasica transmisie manuala cu sase trepte, iar ESP-ul este complet decuplabil.

    Vizualizari: 1695