rss

Nismo 370Z, prezentat in Big Apple

  1. 08/04/2009
  2. Tags: noul Opel Astra, Opel, Opel astra
    Vezi toate fotografiile (9)

    de Dragos Stoica

    Nici un model sportiv Nissan nu poate fi complet fara un pachet de modificari tehnico-estetice semnat de catre tunerul oficial al companiei japoneze, coupe-ul 370Z fiind ultimul intrat in colimatorul lui Nismo.

    Prezentata la Salonul de la New York, a fost echipata cu un kit exterior complet si beneficiaza de numeroase ameliorari in plan tehnic, inclusiv in ceea ce priveste motorul.

    Sa le luam pe rand, incepand cu trenul de rulare care a suferit un tratament de rigidizare la nivelul suspensiilor astfel incat 370Z sa devina un deliciu pe virajele unui circuit de viteza. In fiecare din cele patru colturi ale masinii au fost montate roti cu jante noi, de 19 inch diametru, care umplu la fix bosajele latite.

    Nici interiorul nu a fost uitat, Nismo dotandu-l cu scaune sport si un tahometru special, mult mai potrivite cu potentialul agregatului V6 de sub capota.

    Si, pentru ca tot am ajuns aici, sa mentionam ca puterea acestuia – canalizata catre rotile inferioare de o transmisie manuala cu sase trepte “scurtate” – a crescut de la 332 CP la 350 CP, cuplul maxim de 374 Nm fiind inregistrat la 5.200 rpm. Se vor “arde” multe anvelope in viitorul apropiat...

    Vizualizari: 1287