rss

Nicolas Sarkozy vrea ca noul Clio sa fie produs in Franta

  1. 18/01/2010
  2. Tags: Clio, productie, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    In urma deciziei de a muta productia lui Renault Clio de la Flins, Franta la fabrica Bursa din Turcia, oficialii Renault au fost convocati de catre presedintele francez Nicolas Sarkozy la o intrevedere pentru a discuta cateva aspecte ale hotarari producatorului francez.

    Constructorul auto Renault a anuntat, dupa intalnirea cu presedintele-director general al grupului, Carlos Ghosn, si presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, ca noul model Clio IV va fi produs partial si la uzina Flins din Franta. Noul model va fi lansat in 2013.

    Clio IV va fi produs intr-un cadru general de impartire a productiei cu uzina Bursa, din Turcia.

    Statul francez are o participatie de 15% in cadrul companiei franceze, fapt ce a intensificat presiunea asupra grupului auto, presedintele Sarkozy avertizand  ca "nu baga atatia bani pentru a sustine constructorii auto pentru ca totalitatea uzinelor sa plece in strainatate”.


    Renault intentiona sa produca Clio IV la uzina pe care o detine la Bursa, in Turcia si sa fabrice la uzina din Flins noul model electric Zoe, care va intra in productie din septembrie 2011.

    Decizia de a muta productia lui Clio in Turcia a fost luata deoarece costurile sunt mai mici cu 10% comparativ cu cele ale fabricii din Flins.

    Vizualizari: 1041