rss

N-am chef sa-mi pun centura!

  1. 25/06/2009
  2. Tags: centura, coliziune, Siguranta rutiera
    Vezi toate fotografiile (3)

    Fara indoiala, centurile sunt cele mai importante sisteme de siguranta inventate vreodata si te ajuta mai mult decat crezi: ofera protectie in momentul coliziunii, absorb fortele de impact si te impiedica “sa zbori” prin parbriz.

    Centura te tine in loc in timp ce masina suporta impactul. Totuşi, in ciuda tuturor acestor beneficii, exista o multime de "motive" pentru care unii prefera sa nu le poarte:

     

    1. "Imi sifoneaza hainele".

    2. "Sunt incomode". Poate ca da, dar le poti ajusta astfel incat sa se potriveasca mai bine.

    3. "Vreau sa fiu aruncat din masina in cazul unui accident."  Stiai ca aceasta este principala cauza a deceselor ?

    4. "Nu vreau sa fiu prins in masina daca va avea loc o coliziune, daca masina ajunge in apa sau ia foc." Purtarea centurii creste probabilitatea de a fi constient dupa impact, mai putin ranit si cu cu mai multe sanse de a iesi din autoturism.

    5. "Am auzit de la persoane care au fost implicate in accidente ca ar fi murit daca ar fi purtat centura de siguranta”. Cine spune asta? Daca un impact te poate omori cand ai centura pusa, atunci cu siguranta este valabil si daca nu o porti, cu exceptia cazului in care ai foarte mare noroc.  Statisticile arata ca centurile de siguranta reduc cu aproximativ 50%  rata deceselor si a ranirilor.

     

    Dar ceilalti pasageri? Daca acestia nu ar purta centurile, in cazul unui accident ar deveni “obiecte zburatoare”, care te pot rani, chiar daca tu o porti pe a ta.

     

    N-ai chef sa porti centura?! Mai gandeste-te! Sigur ai chef sa ramai in viata…

     

    Vizualizari: 1553