rss

Mercedes va lansa versiunea Break a lui E-Klasse in noiembrie

  1. 07/08/2009
  2. Tags: Break, E-Klasse, Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (3)

    In luna noiembrie Mercedes-Benz va lansa versiunea Break ca un nou membru distinctiv al familiei de modele Clasa E. Noua Clasa E marcheaza debutul unui numar de inovatii tehnice: de la detectarea somnolentei pana la franarea automata atunci cand un accident este iminent, si de la funcţia Adaptive Highbeam Assist (Asistent Adaptiv pentru faza lunga) pana la cea Active Bonnet (Capota Activa). Versiunea Break dispune de toate aceste inovatii in dotarea standard. In plus, modelul are, de asemenea ca dotare standard, suspensii pe perne de aer pentru rotile din spate, ce se autoregleaza si o noua functie, de management al compartimentelor de incarcare.

     

    Una dintre trasaturile sale principale este combinatia dintre suprafatele concave delimitate de marginile dinamice si contururile structurate.

     

    In conturarea designului partii din spate a masinii, designerii Mercedes au avut grija sa exprime functionalitatea ridicata a noului model prin liniile orizontale. Noile lumini de pozitie cu LED sunt bazate pe un design compus din doua piese.

     

    Din punct de vedere al functionalitatii, o trasatura speciala a sistemului de management al spatiilor de incarcare este optiunea pentru deschiderea portbagajului prin sistemul automat EASY-PACK prin folosirea cheii de contact sau apasarea manerului daca masina trebuie incarcata prin spate.

     

    Noua clasa E Break are o capacitate de incarcare de pana la 1950 de litri.

     

    O alta caracteristica, demna de mentionat la acest model, sunt noile suspensii Direct Control, un sistem de adaptare al amortizarii oferit ca dotare standard. Sistemul mentine garda la sol la acelasi nivel chiar si atunci cand masina este incarcata la capacitatea maxima. Setarea suspensiilor versiunii Break a fost, de asemenea adaptata pentru a se potrivi geometriei modificate a caroseriei cu setari de absorbtie a socului prin stabilizatorii barei de torsiune.

     

    Linia de motoare disponibile pentru noul Break, la lansare, comprima cinci unitati intre 170 CP si 388 CP. Desi au o dispunere mai joasa, noile motoare imbunatatite ofera o putere mai mare decat predecesorii, in timp ce impresioneaza prin cifrele consumului de combustibil, care puteau fi intalnite anterior doar la clasa compacta. Acest fapt a fost posibil prin numeroasele inovaţii, cum ar fi injecţia directa de benzina a modelului E350 CGI BlueEFFICIENCY. Motorul de patru cilindri CDI dispune de noile injectoare piezo-electrice si turbine in doua trepte.

     

     

    Vizualizari: 1460