rss

Mercedes va construi 100 de exemplare Vito electrice

  1. 10/02/2010
  2. Tags: electric car, Mercedes benz, Vito
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes a prezentat in Spania un prototip electric al modelului Vito, cu ocazia reuniunii internationale, Informal EU Competitiveness Council, la care au participat toti ministrii finantelor din statele europene.

    Pentru a profita de oportunitate, Dieter Zetsche, presedinte Daimler, a tinut un discurs despre mobilitatea durabila si despre angajamentul producerii de vehicule cu zero emisii de noxe.

    Prototipul are la baza modelul Mercedes Vito si va fi produs in 100 de exemplare. Acestea vor fi destinate unui numar de 20 clienti, care vor folosi masinile in cadrul flotelor, pentru un test la scara larga.

    Tehnologia utilizata a fost special creat pentru acest model si prevede o baterie litiu-ion cu o capacitate de 32 kWh. Motorul electric are o forta de 90 kW, egala cu 120 CP. Autonomia medie se ridica la 130 km, viteza de top atingand 80 km/h.apacitate

    Accesoriile si sistemele de siguranta sunt aceleasi ca pe traditionalele Vito: ESP, ABS, ASR si un numar de airbag-uri standard. Aceasta versiune electrica nu fura din spatiul destinat marfurilor, acesta avand o sarcina utila de 900 kg.

    Cele 100 de unitati vor fi construite in fabrica spaniola din Vitoria, in aceeasi linie de asamblare a modelelor cu motor cu ardere interna.

    Vizualizari: 1791