rss

Mercedes pregateste A-Klasse Cabrio

  1. 23/07/2009
  2. Tags: A-Klasse, a-klasse cabrio, Cabrio, Mercedes, Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa mai multe variante cu 3 sau 5 usi, mezinul gamei Mercedes-Benz, A-Klasse, va avea in sfarsit si o versiune decapotabila, care ar urma sa fie lansata cel mai tarziu in 2011.

    Viitorul A-Klasse Cabrio va fi construit pe o platforma tehnica mai ieftina decat cea pe care sta actualul model de clasa compacta si va rivaliza cu deja lansatele Audi A3 Cabrio si BMW Seria 1 Cabrio.

    Din primele informatii reiese faptul ca, asemenea concurentilor directi, si noul A-Klasse Cabrio va primi un acoperis textil mai putin costisitor si mai usor de pliat in compartimentul ce ii va fi rezervat in portbagaj. Cele doua locuri de pe bancheta ar putea fi diminuate, insa nu se va renunta la ele pentru ca, nu-i asa, pot oricand gazdui bagajele care nu mai au loc in portbagaj.

    Sub straiele sale estivale, noua decapotabila va ascunde trenul de rulare imprumutat de la compacta, ceea ce inseamna ca va dispune de motorizari in 3 si 4 cilindri montate transversal si de tractiune pe puntea fata.

    De asemenea, noul model va primi o noua transmisie automata cu dublu ambreiaj si sistem de tractiune integrala 4Motion, patentat de Mercedes, dotari ce vor fi oferite optional.

    Viitoarea gama A-Klasse, dar si fratele B-Klasse, vor beneficia de versiune sportiva AMG, de o berlina eleganta de mici dimensiuni cu 4 usi, un model 4x4, care se va numi probabil BLK, si de acest cabriolet.

    Vizualizari: 1635