rss

Mercedes planuieste un S-Klasse hibrid plug-in

  1. 04/01/2010
  2. Tags: Hibrid, Mercedes-Benz, Plug-in, S-Klasse
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes-Benz va lansa o varianta hibrid plug-in a modelului S-Klasse. De asemenea, producatorul german planuieste sa implementeze acceasi tehnologie si in restul gamei.

    Cu reduceri de greutate si imbunatatiri aerodinamice anticipate pentru urmatoarea generatie S-Klasse, versiunea hibrid plug-in cel mai probabil va beneficia de cifre impresionante: mai putin de 100g/km de CO2 .

    Oficialii au exclus varianta unei versiuni pur electrice  din cauza preocuparilor legate de gama masinii. "Ar putea fi posibil, dar nu," a declarat presedintele Mercedes, Thomas Weber.  "Clientii nostri se asteapta la un anumit nivel de confort, siguranta si spatiu; astfel de lucruri conduc la o anumita greutate.” a continuat Weber.

    Versiuni mai putin costisitoare ale urmatoarei generatii S-Klasse vor fi de asemenea, oferite cu optiunea propulsoarelor cu sase si opt cilindri benzina.

    Toate vor avea injectie directa, vor utiliza sistemul start-stop si vor fi capabile de a fi supraalimentate sau utilizate in combinatie cu motoare electrice.

    Compania sustine ca va oferi cu 10% mai multa putere, 25% mai mult uplu si cu 25% o mai buna economie decat motoarele pe benzina deja existente.

    Vizualizari: 2040