rss

Mercedes ar putea cumpara Brawn GP

  1. 07/09/2009
  2. Tags: Brawn GP, F1, Formula 1, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nu este nimic oficial, dar in jurul Formulei 1 circula zvonul cum ca Mercedes este pe cale sa cumpere Brawn GP. Stirea a aparut in cotidianul britanic Daily Telegraph, dar oficialii companiei germane au refuzat sa faca vreun comentariu pe aceasta tema.

    "Politica noastra este sa nu facem comentarii pe seama zvonurilor, dar vrem sa subliniem faptul ca avem un contract pe termen lung cu McLaren", a spus un purtator de cuvant al companiei.

    Contractul cu McLaren se pare ca nu reprezinta o mare problema, intrucat se zvoneste, totodata, ca germanii nu se vor retrage total din acest parteneriat.

    In acelasi timp, insa, Nick Fry, chief executiv la Brawn GP, a dezmintit zvonurile. "Nu am auzit pana acum ca Mercedes ar fi nemultumiti de locul lor actual in F1 si speram din toata inima sa nu renunte la intelegerea cu McLaren", a spus Fry, care a adaugat ca echipa condusa de Ross Brawn si-a asigurat din punct de vedere financiar viitorul in Formula 1 pentru cel putin cativa ani.

    Conform declaratiei sale, Brawn GP a incheiat cateva contracte de sponsorizare, acestea urmand sa fie facute publice anul viitor, odata cu lansarea viitorului monopost.

    Daily Telegraph a inaintat si ipoteza conform careia Mercedes nu mai este interesat de banii pe care Red Bull trebuie sa ii plateasca pentru motoarele livrate din 2010, ci doreste in schimb arborarea stelutei in trei colturi pe "nasurile" monoposturilor motorizate acum de Renault.

    Astfel, anul viitor nu mai putin de patru echipe vor fi dotate cu propulsoare Mercedes: McLaren (echipa la care germanii detin 40% din actiuni), Red Bull, Force India si Brawn GP.

    Vizualizari: 1011