rss

McLaren si Trulli amendati cu 50.000, respectiv 10.000 de dolari

  1. 19/10/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Jarno trulli, Kimi raikkonen, Mclaren mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa Marele Premiu al Braziliei, penultima etapa a sezonului de Formula 1,  McLaren s-a ales cu o amenda de 50.000 dolari, Jarno Trulli a primit si el o penalizare de 10.000 dolari, iar Kimi Raikkonen a terminat cursa cu ochii in lacrimi. Nu de tristete, ci din cauza iritatiei produse de combustibilul scurs din furtunul de realimentare agatat de monopostul lui Heikki Kovalainen.

    Heikki a fost lasat sa plece de la boxe inainte ca furtunul de alimentare sa fie retras, astfel ca finlandezul a patit acelasi lucru ca si Felipe Massa in Marele Premiu al Malaeziei de anul trecut: a plecat cu furtunul atasat de masina. Ca urmare, McLaren Mercedes a fost amendata cu 50.000 de dolari, iar Kovalainen a primit o penalizare de 25 de secunde, care, oricum, nu i-a afectat cu nimic performanta, pentru ca nu terminase in puncte.

    Dar cel mai sifonat din aceasta poveste a iesit Kimi Raikkonen. Pilotul Ferrari rula in spatele conationalului sau de la McLaren cand a avut loc incidentul de pe linia boxelor, iar combustibilul scurs i-a ajuns pana si in ochi. "Am terminat cursa cu cateva picaturi de benzina in ochi si chiar si in acest moment simt ca imi ard, dar sunt in regula", a spus Raikkonen la finalul grand prix-ului. Totusi, finlandezul a avut noroc ca monopostul sau nu a fost cuprins de flacari, combustibilul ramas pe pista luand foc la contactul cu esapamentul incins.

    Jarno Trulli, italianul care piloteaza pentru Toyota, a fost si el amendat ca urmare a comportamentului agresiv manifestat fata de Adrian Sutil. Cei doi au iesit in decor dupa ce s-au acrosat in chiar primul tur de la Interlagos, in timp ce veteranul de 35 de ani incerca sa il depaseasca pe germanul de la Force India. Trulli a iesit repede din masina si s-a repezit la Sutil, pe care l-a apostrofat intr-un mod "agresiv".

    "Jarno era furios si a spus ca a fost greseala mea, dar i-am explicat ce mi s-a intamplat", a declarat Adrian Sutil dupa incident.

    Italianul a fost amendat pentru ca a ignorat instructiunile comisarilor de cursa, care i-au spus sa paraseasca imediat pista si sa se adaposteasca in spatele gardurilor de protectie.

    Vizualizari: 1146