rss

McLaren MP4-12C va fi prezentat miercuri

  1. 07/09/2009
  2. Tags: ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo, McLaren, MP4-12C, Porsche 911 turbo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Poate cel mai asteptat supercar din ultimii ani, McLaren MP4-12C, isi va dezvalui formele in primele fotografii oficiale miercuri, 9 septembrie, moment in care toate misterele legate de urmasul spiritual al lui F1 vor fi elucidate.

    Pana atunci insa, iata cateva informatii proaspete, scoase la iveala pe durata weekend-ului trecut.

    Cunoscut pana mai ieri sub numele de cod P11, MP4-12C va fi vandut incepand cu 2011 la un pret de start de aproximativ 170.000 de euro, intrand astfel in competitie directa cu supercar-uri de calibrul lui Lamborghini Gallardo, Ferrari 458 Italia si Porsche 911 Turbo/GT2.

    De fapt, si in ceea ce priveste performantele va fi comparabil cu masinile anterior mentionate, bolidul britanic urmand a fi propulsat de un V8 de 6 litri twin-turbo ce va dezvolta intre 600 si 700 CP (transmisia va fi asigurata de o cutie de viteze cu sapte trepte).

    McLaren MP4-12C va depasi usor 320 km/h si nu va fi lipsit de confortul specific unei masini premium, lista de dotari urmand a include sistem wi-fi, computer de bord si suspensii auto-ajustabile; totusi, adevaratul sau atu va avea forma cumulului de inovatii tehnice transplantate din lumea Formulei 1.

    Un indiciu destul de concludent in acest sens este furnizat chiar de catre numele sau, MP4-12 facand o trimitere directa la monopostul F1 din 1997. Acea masina incorpora o tehnologie ce avea sa fie interzisa de FIA, numita sistem de “franare directionala”, ce permitea pilotului sa franeze oricare dintre cele doua roti posterioare cu ajutorul unei a doua pedale de frana selectabile.

    Rezultatul? Rotile nu mai patinau atat de mult, iar subvirarea era virtual eliminata.

    Ei bine, exact aceasta tehnologie va fi acum implementata pe noul supercar McLaren, promitand noi standarde noi in materie de dinamica (evident, odata ce ajungi sa te obisnuiesti cu sistemul).

    McLaren MP4-12 nu va fi insa singura masina pe care compania din Woking o va construi in viitorul apropiat. Presedintele executiv Ron Dennis a specificat deja ca firma la carma careia se afla nu va construi doar un model, ci un brand intreg; ca atare, asteptati-va la inca doua modele in urmatorii sase ani.

    In final, McLaren spera sa produca in jur de 4.000 de vehicule pe an, o cifra ambitioasa daca stam sa ne gandim ca Ferrari, cu patru modele si trei versiuni ale unuia dintre ele, fabrica aproximativ 6.000 de masini pe an.

    Vizualizari: 1431