rss

McLaren Automotive a furnizat primele detalii despre noul supercar P11

  1. 18/04/2009
  2. Tags: McLaren, mclaren automotive, mclaren p11, Supercar
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul din Woking a dezvaluit primele detalii despre noul supercar pe care il va lansa in 2011. Noul McLaren va fi produs anual in 1.000 de unitati, insa aceasta cifra va creste pana la 4.000 pana in 2015 prin introducerea unor alte variante ale viitorului P11 si a unui model complet nou.

    Seful de design Frank Stephenson va superviza felul in care vor arata viitoarele modele care se afla in prezent in plin proces de dezvoltare. Comunicatul de presa dat publicitatii de McLaren nu cuprinde si specificatiile tehnice ale lui P11 si nici fotografii, insa confirma faptul ca aspectul supercarului nu va deriva in intregime din McLaren F1 si va avea dimensiuni similare cu Ferrari F430.

    Circula deja zvonuri potrivit carora noul McLaren P11 va fi propulsat de un motor Mercedes V8 care a fost modificat in Marea Britanie de unul dintre cei mai importanti furnizori germani Mahle GmbH. De asemenea, Antony Sheriff, directorul general McLaren Automotivem, a dezvaluit ca noul P11 nu va fi produs ca nici un alt supercar existent pe piata si ca va fi mai exclusivist si mai scump comparativ cu concurenta.

    Mai multe detalii vor fi facute publice in luna iulie, desi P11 este aproape gata pentru a intra in productia de serie dupa un proces intens de dezvoltare care a durat doi ani si a implicat testarea a 24 de prototipuri. Supercarul va costa undeva in jur de 100.000 de euro, iar cei de la McLaren spun ca vor acoperi 3% din piata globala reprezentand 130.000 de vehicule anual. In prezent, britanicii sunt in plin proces de construire a unui dealer global si de a creare a unei retele de distributie care sa se ocupe de vanzarile lui P11.

    McLaren Automotive este o companie noua si independenta care va construi masini sub conducerea lui Ron Dennis care tocmai a demisionat din functia de manager al echipei de Formula 1 McLaren-Mercedes. Acesta intentioneaza sa vanda 49% dintre actiunile companiei pentru 250 de milioane de lire sterline pentru a se asigura caMcLaren Automotive nu are datorii si ca isi poate duce la bun sfarsit proiectele.

    Vizualizari: 1357