rss

Masinile electrice nu au numai efecte pozitive

  1. 12/11/2009
  2. Tags: masini electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ideea ca trecerea totala la masini electrice ar reduce in mod automat emisiile de CO2 si dependenta de petrol este unul dintr-o serie de mituri infirmate de un nou raport realizat in numele ETA (Environmental Transport Association).

     

    Raportul a constatat ca in timp ce exista semnificative beneficii pentru mediu in urma trecerii la vehiculele electrice, acestea sunt in intregime dependente de schimbarile care privesc modul de generare a energiei electrice.

     

    De exemplu, sistemul UE actual, privind emisiile, implica faptul ca masinile electrice plug-in nu ar creste emisiile de CO2, deoarece sectorul energetic este acoperit de sistem. Insa, in cazul in care aceasta schema de comercializare ramane neschimbata, vanzarile de masini electrice sunt susceptibile de a duce la cresterea emisiilor globale de CO2 si a consumului de ulei.

     

    Pe de alta parte, costurile mici de functionare a vehiculelor electrice ar putea duce la un consum foarte mare de electricitate, ceea ce face necesara impozitarea energiei electrice. Drept urmare, masurarea la bord a consumului de energie electrica ar fi o cerinta-cheie.

     

    In plus, chiar daca Reteaua Nationala ar avea capacitatea si infrastructura necesare pentru a satisface nevoile masinilor electrice, cererea de noi modele poate insemna o mai mare utilizare a carbunelui si a energiei nucleare.

     

    Andrew Davis, director la ETA, a declarat: "In timp ce raportul nu este destinat sa descurajeze entuziasmul pentru vehiculele electrice, introducerea lor nu ar trebui sa fie privita ca un panaceu; modificari semnificative asupra modului in care producem si taxam puterea sunt necesare inainte de a culege orice beneficii. "

     

     

    Vizualizari: 1885