rss

MP al Japoniei: Vettel castiga si se mentine in lupta pentru titlu

  1. 05/10/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Sebastian vettel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sebastian Vettel a dominat Marele Premiu al Japoniei atat in calificari, cat si in cursa. Germanul de la Red Bull a castigat si se mentine in lupta pentru titlu, cu doua curse inainte de incheierea sezonului.

    Locul doi i-a revenit lui Jarno Trulli. Plecat de pe pozitia a doua a grilei de start, italienul s-a vazut depasit relativ repede de Lewis Hamilton, pilotul McLaren beneficiind de sistemul KERS. Italianul s-a tinut insa in siajul campionului in exercitiu si a reusit sa revina pe locul secund dupa cel de-al doilea si ultimul schimb de pneuri.

    Lewis Hamilton a terminat pe trei, urmat de Kimi Raikkonen, probabil viitorul sau coechipier la McLaren. Finlandezul a profitat de problemele pe care Nick Heidfeld le-a intampinat la ultima oprire la boxe depasindu-l in clasamentul cursei. In cele din urma, Heidfeld a pierdut si locul cinci, in favoarea lui Nico Rosberg, pilotul BMW Sauber obtinand doar 3 puncte la capatul unei curse ghinioniste.

    Rubens Barrichello a plecat foarte "montat" in cursa, decis sa micsoreze cat mai mult diferenta de puncte dintre el si Jenson Button. Brazilianul a avut o prima jumatate de cursa destul de buna, dar odata cu schimbul ultimului rand de pneuri au aparut si problemele. Barrichello nu a reusit sa mentina ritmul si in ultimele tururi s-a vazut ajuns din urma de coechipierul si principalul sau rival, Jenson Button. Britanicul nu a mai avut insa timpul necesar pentru a-l depasi, astfel ca Rubens Barrichello a reusit, inca o data, sa-si surclaseze coechipierul.

    In urma clasarii pe locurile sapte, respctiv opt, distanta dintre cei doi in clasamentul general provizoriu s-a mai redus cu un punct, iar pozitia secunda a lui Barrichello este acum amenintata de Sebastian Vettel, aflat la doar doua puncte in urma.

    Clasarea slaba a celor doi piloti intarzie sarbatoarea in randurile echipei Brawn GP. Cu doua curse ramase de disputat, Brawn Mercedes are un avans de 35,5 puncte in fata urmatoarei clasate, Red Bull Racing, cu un punct mai putin decat ar fi fost necesar pentru a-si adjudeca de pe acum titlul la constructori.

    Robert Kubica a sosit al noualea, in timp ce Fernando Alonso, plecat al 16-lea, a reusit sa termine cu al 10-lea timp. Heikki Kovalainen a terminat pe 11, in fata lui Giancarlo Fisichella, nici unul dintre ei nereusind sa-si gaseasca, inca, ritmul.

    Adrian Sutil a trecut linia de finis al 13-lea, dupa ce acrosajul cu Heikki Kovalainen de la inceputul cursei i-a dat mari emotii. Pilotul Force India a fost urmat de coechipierul sau Tonio Liuzzi si japonezul Kazuki Nakajima, care nu a reusit sa fructifice strategia cu o singura oprire la boxe.

    Romain Grosjean si Mark Webber au incheiat lista clasatilor. Australianul a plecat de pe linia boxelor ca urmare a accidentului pe care l-a avut in calificari, iar numeroasele pistop-uri cauzate de probleme tehnice l-au impiedicat sa obtina o pozitie mai buna, in ciuda faptului ca a fost inregistrat cu cel mai bun timp pe un tur de circuit.

    "Privind in urma, pot spune ca am avut un sezon bun. Evident, avem nevoie de mai multa constanta ca sa luptam pentru titlu. Am avut prea multe suisuri si coborasuri, dar astea sunt cursele, lucrurile nu merg intotdeauna cum vrem noi", a spus la final invingatorul Marelui Premiu de la Suzuka, Sebastian Vettel.

    Clasament MP al Japoniei:
    1. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault      1:28:20.443      
    2. Jarno Trulli          Toyota     +4.877      
    3. Lewis Hamilton     McLaren-Mercedes     +6.472      
    4. Kimi Raikkonen     Ferrari     +7.940      
    5. Nico Rosberg     Williams-Toyota     +8.793      
    6. Nick Heidfeld         BMW Sauber     +9.509      
    7. Rubens Barrichello     Brawn-Mercedes     +10.641      
    8. Jenson Button     Brawn-Mercedes     +11.474      
    9. Robert Kubica     BMW Sauber     +11.777      
    10. Fernando Alonso     Renault     +13.065      
    11. Heikki Kovalainen     McLaren-Mercedes     +13.735      
    12. Giancarlo Fisichella     Ferrari     +14.596      
    13. Adrian Sutil         Force India-Mercedes     +14.959      
    14. Vitantonio Liuzzi     Force India-Mercedes     +15.734      
    15. Kazuki Nakajima     Williams-Toyota     +17.973      
    16. Romain Grosjean     Renault     +1 tur      
    17. Mark Webber     Red Bull-Renault     +2 tururi      
    Abandon     Jaime Alguersuari     Toro Rosso-Ferrari    
    Abandon     Sebastien Buemi     Toro Rosso-Ferrari    
    Abandon     Timo Glock         Toyota          

    Vizualizari: 924
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »