rss

Lorinser scoate de la "naftalina" un Mercedes 450 SEL 6.9

  1. 07/07/2009
  2. Tags: BBS, Bentley, Lorinser, Mercedes, Rolls-Royce
    Vezi toate fotografiile (4)

    Uriasul Mercedes 450 SEL 6.9, lansat in 1975, reprezenta pentru industria auto germana cam acelasi lucru cu Rolls-Royce si/sau Bentley pentru cea britanica: lux, prestigiu si exclusivitate.

    Lorinser a adaugat la acest mix si ceva “arome” importate din regatul dinamicii, dand nastere unui super-sedan pe care... l-au ascuns vreme de aproape trei decenii. Acum insa, l-au scos la iveala pentru a tulbura linistea colectionarilor.

    Dupa cum ii sugereaza si numele, masina este echipata cu un motor V8 de 6,9 litri care, nou, dezvolta 286 CP si 550 Nm. Asta inseamna ca, chiar si dupa standardele actuale, acest “oldie” se descurca binisor in momentele in care trebuia sa demonstreze ce poate: proba “zero-o suta”, spre exemplu, se consuma in doar 7,4 secunde.

    Totusi, mai important decat aceste chestiuni ni se pare cumulul de modificari – mai mult sau mai putin subtile – efectuate de Lorinser, incepand cu kit-ul exterior si ale sale bumper-e din plastic masive, jante BBS si evacuare dubla.

    Lista continua cu ajustarile aduse suspensiei hidropneumatice si sistemului de directie – menite sa imbunatateasca tinuta de drum mai ales pe drumurile virajate –, dar si cu interiorul ce-ti atrage atentia asupra achizitiei facute de indata ce te-ai asezat pe scaunul soferului: volanul este “incrustat” cu un foarte vizibil logo Lorinser.

    Specialistul in personalizarea modelelor Mercedes-Benz nu a facut public un pret exact al acestui 450 SEL 6.9, insa doritorii pot contacta oficialii companiei pentru mai multe detalii de acest gen.

    Pregatiti-va pentru o cifra cu multe zerouri.

    Vizualizari: 3002