rss

Lista societatilor de asigurari autorizate de CSA pentru incheierea RCA-ului

  1. 12/03/2010
  2. Tags: Rca, societati asigurare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Va oferim mai jos lista societatilor de asigurare autorizate de CSA sa practice asigurari obligatorii de raspundere civila auto, valabila de la 1 ianuarie 2010:

    S.C. ABC ASIGURARI-REASIGURARI S.A.

    S.C. ALLIANZ - TIRIAC ASIGURARI S.A.

    S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A.

    S.C. ASIGURAREA ROMANEASCA - ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A.

    S.C. EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

    S.C. SOCIETATEA COMERCIALA DE ASIGURARE - REASIGURARE ASTRA S.A.

    S.C. BCR ASIGURARI S.A.

    S.C. CARPATICA ASIG S.A.

    S.C. GENERALI ASIGURARI S.A.

    S.C. GROUPAMA ASIGURARI S.A.

    S.C. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.

    S.C. UNIQA ASIGURARI S.A.

    S.C. SOCIETATEA DE ASIGURARE SI REASIGURARE CITY INSURANCE S.A.

     

     

    La 22 februarie CSA (Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor) a luat decizia de a modifica Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA).

     

    Principalele modificari aduse acestor norme sunt:

     

    - Partea pagubita are dreptul de a solicita despagubiri pentru prejudiciile produse autovehiculului, inainte de efectuarea reparatiei acestuia. Asiguratorul RCA are obligatia de a stabili cuantumul despagubirii la valoarea preturilor practicate de catre unitatile de specialitate sau prevazute in cataloagele de specialitate astfel incat despagubirea primita sa-i permita pagubitului efectuarea reparatiilor.

     

    Pana acum, in aceste situatii, costul reparatiilor era stabilit pe baza evaluarii asiguratorilor, iar preturile erau cel mult la nivelul celor practicate de catre unitatilede specialitate. Aceasta masura va permite pagubitilor sa solicite intai plata despagubirilor si ulterior sa efectueze reparatiile necesare.

     

    - Asiguratorul RCA are obligatia, in situatia in care are suspiciuni intemeiate cu privire la modul de producere a accidentului, de a comunica in scris asiguratului si pagubitului, in termen de 10 zile de la data avizarii daunei, intentia de a desfasura investigatii. Aceste investigatii nu pot dura mai mult de 3 luni de la data avizarii daunei;

     

    - Asiguratorul RCA are obligatia de a efectua plata dosarelor de dauna, in maxim 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei fata de 15 zile asa cum era stabilit pana acum.

     

    Vizualizari: 8078