rss

Lazarteh lanseaza un quad cu motor V12!

  1. 12/08/2009
  2. Tags: Bioetanol, BMW, E85, Lazareth, V12
    Vezi toate fotografiile (3)

    Lazareth este un constructor francez care se lauda ca poate face realitate din orice vis cu motor si roti, atata vreme cat cineva isi permite din punct de vedere financiar acest lucru.

    Si, ca si cum armada de motociclete supersport sau modele mini animate de propulsoare V8 nu erau suficiente pentru o demonstratie, cartea sa de vizita tocmai a fost imbogatita cu Wazuma Bio V12 – un quad cu motor V12, capabil sa functioneze si cu bioetanol.

    Impozantul agregat de origine BMW dezvolta, gratie supraalimentarii cu compresor mecanic, nu mai putin de 500 CP – cu vreo 499 de “cai” peste limita maxima in care ar incadra Greenpeace un vehicul “eco-friendly”.

    Lazareth a insistat totusi sa-l modifice pentru a-i imprima o tenta “verde”, astfel incat nu va protesta daca in rezervor va fi turnat lichidul de la o pompa etichetata cu logo-ul E85.

    Noi intrezarim totusi un motiv “ascuns”: data fiind cifra octanica superioara, bioetanolul ii furnizeaza quad-ului de 200.000 de euro performante superioare unuia identic, alimentat cu benzina. Totul pentru a iesi basma curata...

    Vizualizari: 1155