rss

Koenigsegg l-ar putea produce pe Quant

  1. 16/06/2009
  2. Tags: Koenigsegg, NLV Solar, quant, Saab, Tesla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Acum cand este foarte aproape de a intra in posesia lui Saab, constructorul din Angelholm se poate gandi la crearea unei versiuni de serie a conceptului Quant.

    Acesta ar putea fi produs intr-una din uzinele Saab, iar in dezvoltarea sa s-ar putea implica si specialistul elvetian in dispozitive de captare a energiei solare, NLV Solar AG.

    Koenigsegg pretinde ca prototipul Quant are o autonomie de aproximativ 500 km si ca durata de incarcare a bateriilor este de numai 20 de minute; in plus, ele nu se degradeaza si pot fi incarcate de o infinitate de ori.

    O parte importanta din energia stocata in acumulatori provine de la celulele fotovoltaice asigurate de NLV Solar, ea fiind folosita pentru alimentarea unei propulsii 100% electrice capabila de 512 CP si 715 Nm (Quant este capabil de o viteza maxima teoretica de 275 km/h).

    Ramane de vazut cat de multe din aceste date vor fi dovedite de catre (presupusul) model de serie, insa, daca suedezii n-au batut campii, este cat se poate de clar ca fabricantii din “breasla” lui Tesla vor avea o problema imensa.

    Vizualizari: 1044
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »