rss

Kepler Motors va prezenta la Dubai un supercar "hibrid"

  1. 15/12/2009
  2. Tags: Ecoboost, Kepler Motors, Motion, propulsie hibrida, Supercar
    Vezi toate fotografiile (9)

    N-ai auzit de Kepler Motors? Atunci sa facem lumina: aceasta este compania infiintata de catre Russ Wicks, singurul om din lume care a depasit pragul celor 200 de mile la ora (320 km/h) atat pe pamant, cat si pe apa.

    Americanul spera ca impresionanta sa carte de vizita sa fie suficienta pentru a atrage interesul in jurul proiectului Motion, un supercar cu propulsie hibrida ce va fi fabricat in doar 50 de unitati.

    Reteta masinii este una clasica pentru segmentul in care activeaza – caroserie monococa din fibra de carbon, frane cu discuri din fibra de carbon, suspensii active, cutie de viteze secventiala (cu sapte trepte, in acest caz) –, doar pana ce ajungi la motor.

    Si asta pentru ca, in loc de un V8 supraalimentat sau un V12 cat toate zilele, bolidul are sub capota un agregat V6 EcoBoost twin-turbo impins la 550 CP, ajutat de un propulsor electric de 250 CP.

    Asadar, vorbim despre un total de 800 CP care, gratie si tractiunii integrale (motorul electric trimite cuplul catre rotile din fata), faciliteaza obtinerea unei acceleratii de la 0 la 100 km/h in numai 2,5 secunde. La scurt timp dupa aceasta “isprava”, Motion isi atinge si limita superioara in materie de viteza, noul sosit in lumea supermasinilor fiind capabil sa depaseasca 320 km/h.

    Categoric, macar un membru al familiei regale va fi sedus de aceste cifre...

    Vizualizari: 1409