rss

Jean Todt este noul presedinte al FIA

  1. 23/10/2009
  2. Tags: Ari vatanen, Fia, Jean todt, Max mosley
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa cateva saptamani de infruntari, razboiul pentru presedintia Federatiei Internationale de Automobilism a luat sfarsit. Max Mosley, actualul presedinte al Forului Mondial, ii va ceda locul lui Jean Todt, fostul director tehnic al Scuderiei Ferrari.

    "Micul Napoleon" a primit aproape 70% din voturi (135), in timp ce contracandidatul sau, Ari Vatanen, fost campion mondial de raliuri in 1981 si multiplu castigator al legendarei curse "Paris-Dakar", a fost votat de 49 din cei 196 de alegatori. "

    Jean Todt, preferatul lui Max Mosley - care l-a sustinut fatis, se va afla in urmatorii 4 ani la conducerea Federatiei.

    "As vrea sa reamintesc realizarile obtinute de Max Mosley in 16 ani cat s-a aflat la carma FIA. Sub sefia lui, sporturile cu motor au inregistrat o crestere fara precedent a popularitatii. A dus o munca neobosita pentru promovarea principalelor campionate", a spus Todt.

    Cat despre planurile sale de viitor, francezul a declarat ca intetntioneaza sa ofere continuitate, dar in acelasi timp va incuraja schimbarile necesare pentru ca sporturile cu motor sa depaseasca obstacolele ce se vor ivi in anii urmatori.

    Vizualizari: 1123