rss

Ipoteza auto: primele randari computerizate cu viitorul Citroen DS2

  1. 20/01/2010
  2. Tags: Citroen, Citroen 2CV, DS2, DS3, revolte concept
    Vezi toate fotografiile (3)

    Noua gama premium DS a celor de la Citroen va avea un nou membru. Dupa DS3, francezii pregatesc un nou model care se va numi probabil DS2 si va fi inspirat de conceptul Revolte, prezentat anul trecut la Frankfurt, si de legendarul 2CV.

    Asa cum reiese din aceste imagini prelucrate digital de australienii de la The Motor Trend, versiunea de serie a subcompactei de oras DS3 ar putea renunta la unele detalii de pe Revolte Concept, cum ar fi grila frontala cu insertii din sticla, farurile subtiri si "pleoapele" cu LED-uri, in favoarea unora conventionale.

    In ciuda aspectului general al masinii similar cu cel al conceptului din care deriva, exista suficiente linii de design care amintesc de iconicul 2CV. Este de asteptat insa ca usile laterale posterioare sa adopte un sistem de deschidere clasic si nu cel antagonic de pe masinuta lui Louis de Funes, in timp ce plafonul textil pliabil de pe legendarul model ar putea intra la randu-i in productia de serie.

    La spate, stopurile cu LED-uri si bara de protectie cu design futurist ar trebui sa lase locul unora mai prietenesti pentru versiunile de serie.

    In ceea ce priveste motorizarile, viitorul Citroen DS2 ar putea prelua gama lui C3 din care vor face parte propulsoare pe benzina cu trei cilindri extrem de eficiente.

    Vizualizari: 1428