rss

Guvernul are ganduri mari: vrea peste 60.000 de masini casate prin programul Rabla in 2010

  1. 19/02/2010
  2. Tags: Rabla
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chiar daca anul trecut programul "Rabla" nu s-a ridicat nici pe departe la nivelul asteptarilor, doar 32.000 de autovehicule - circa 2 treimi din totalul inscris in program - fiind comercializate, iata ca guvernul are mari sperante pentru 2010. Desi prima de casare a ramas neschimbata - cam o treime din cat se ofera in Germania, de exemplu: 900 euro, fata de 2.500 in Vest -, statul roman estimeaza ca anul acesta prin programul de reinnoire a parcului auto national vor fi casate cel putin 60.000 de "rable", dublul celor de anul trecut.

    Potrivit site-ului Mediafax, care il citeaza pe prim-ministrul Emil Boc, optimismul este sustinut de preconizata crestere economica pe care Romania o va inregistra in anul in curs. Astfel, conform declaratiei premierului, anul trecut scaderea economica de -7% a ingreunat vanzarile, insa pentru 2010 se anunta o crestere economica de 1,3%, fapt ce ii face sa spere ca programul "Rabla" va merge mult mai bine.

    Pentru fiecare masina mai veche de 10 ani casata, persoanele fizice si firmele vor primi un tichet valoric de 3.800 lei, acesta fiind transmisibil. In plus, o singura persoana poate casa cate masini vrea, dar primeste cel mult 3 vouchere. Fondurile destinate programului Rabla pe 2010 se ridica la suma de 228 milioane de lei.

    In premiera in acest an in program au fost incluse si tractoarele, pentru aceste vehicule statul alocand o suma totala de 100 milioane lei.

    Totodata, guvernul a anuntat ca firmele care au datorii la stat sau au primit sanctiuni financiare nu pot adera la programul "Rabla".

    Vizualizari: 1836