rss

Gerhard Plattner tinteste un nou record: 4.900 km in 72 de ore!

  1. 01/06/2009
  2. Tags: A3 tdi, Audi, Audi a3, Gerhard Plattner, Record
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cunoscutul jurnalist austriac Gerhard Plattner, care figureaza a in Cartea Recordurilor Guinness pentru stabilirea unor recorduri de consum si de viteza fara precedent, se pregateste sa stabileasca un nou record, incercand sa devina primul pilot care parcurge trei continente in cel mult trei zile.

    Plattner si obisnuitul sau ajutor Franz Doppler intentioneaza sa strabata la volanul unui Audi A3 TDI un traseu care incepe in Rabat, capitala Marocului, trece prin Europa si se incheie in partea asiatica a orasului Istanbul in maximum 72 de ore. Prin aceasta tentativa, austriacul va testa capabilitatile fizice si psihice ale lui si ale copilotului sau, precum si fiabilitatea modelului A3 turbodiesel.

    Cei doi temerati vor lua startul in aceasta expeditie pe data de 8 iunie, din fata Mausoleul Regal din Rabat, vor traversa cu un feribot de mare viteza Stramtoarea Gibraltar pana la Tarifa (Spania), apoi vor calatori de-a lungul coastelor Spaniei, Frantei si Italiei, dupa care vor trece Muntii Alpi si vor face o oprire in Munchen. Plattner se va afla in spatele volanului cand se va traversa Peninsula Balcanica si se va ajunge in sfarsit la Istanbul, apoi se va trece podul peste Bosfor si, pe 11 iunie, cei doi vor trece linia de sosire in partea asiatica a metropolei turcesti dupa o calatorie de 72 de ore.

    Pana in prezent, Plattner a parcurs in total peste 7 milioane de kilometri cu masina ceea ce l-a ajutat sa stabileasca numeroase recorduri de viteza, consum si fiabilitate. Austriacul a realizat prima astfel de performanta in 1991, cand a stabilit un record mondial de viteza la inconjurul lumii la bordul unui Audi S2, record care nu a fost doborat nici pana in ziua de azi. In ultima sa aventura, Plattner a optat pentru un Audi A3 1.9 TDI de 105 CP si consuma in medie 4,5 l/100 km.

    Vizualizari: 1690