rss

Galerie foto: Mercedes sarbatoreste 75 de ani de... transport in motorsport

  1. 24/11/2009
  2. Tags: Galerie foto, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (15)

    Mercedes-Benz are in spate o istorie bogata, de 75 de ani, in motorsport. Aceasta, insa, nu ar fi fost posibila fara camioanele care au transportat, de-a lungul acestor ani, autovehiculele de concurs dintr-o parte in alta a globului.

    Istoria sportiva a companiei din Stuttgart a inceput in 1934, iar succesele de la inceputuri se leaga de numele lui Rudolf Caracciola si Manfred von Brauchitsch care au pilotat celebrele "Sageti Argintii" direct in analele istoriei.

    Daca supranumele castigat de autovehiculele care faceau legea pe circuite a fost constientizat repede de toti pasionatii sporturilor cu motor, nu acelasi lucru se poate spune despre camionul din 1930 Lo 2750 - numit astfel dupa greutatea pe care o putea cara, 2,75 tone, "The Blue Wonder"  ("Minunea albastra") - vehicul cu alura de sportiv pur-sange fabricat in 1955, care isi pastreaza si astazi titlul de "cel cel mai rapid camion din lume", sau modernul Actross lung de 16 metri, folosit atat in Formula 1, cat si in DTM.

    Trei generatii de vehicule reprezentative in segmentul lor, atat de diferite dar care au servit unui scop comun: fiecare a fost gandit, la timpul lui, ca un transportor ultra-modern care sa slujeasca "Sagetile Argintii".

    Vizualizari: 1061