rss

GT by Citroen ia calea productiei

  1. 30/06/2009
  2. Tags: Citroen, GT, productie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mult asteptatul GTbyCitroen va intra in cele din urma in productie, chiar si in cazul in care compania planuieste sa construiasca doar 6 unitati.

    Potrivit autocar.co.uk, masina a primit toate aprobarile in decursul saptamanii trecute de la presedintele companiei, Vincent Besson si va fi comercializata la un pret de 1.1 milioane de lire sterline.

    Evident, doar cateva detalii sunt disponibile in acest moment, astfel incat nu putem spune cu siguranta, care elemente de pe concept vor exista si pe versiunea de productie. Cu toate acestea, o sursa din Citroen afirma ca versiunea de productie a lui GTbyCitroen va beneficia de numeroase caracteristici ale conceptului, inclusiv partile din fibra de carbon si accesoriile interioare.

    In ceea ce priveste motorul, deocamdata nu se stie cu exactitate care va fi propulsorul de care va beneficia supercarul insa Besson a facut aluzie la o unitate V8 proiectata fie de Ford fie de General Motors. Puterea generata de acesta va fi de cel putin 500 de cai putere, cu o cutie de viteze manuala. Motivul pentru care a Citroen a ales sa imprumute un motor au fost costurile, care ar fi fost prea ridicate pentru dezvoltarea unui nou motor, mai ales pentru o editie limitata de 6 unitati.

    GTbyCitroen va debuta oficial la Frankfurt Motor Show in septembrie. Deocamdata compania nu a lansat nicio data oficiala cu privire la inceperea comercializarii masinii.

    Vizualizari: 1429