rss

GMAC va primi inca 3,79 miliarde de $ sub forma de ajutor de stat

  1. 04/01/2010
  2. Tags: Federal Reserve, General Motors, GM, GMAC, Sua
    Vezi toate fotografiile (1)

    GMAC, fosta divizie financiara a lui General Motors, va primi un ajutor de 3,79 de miliarde de $ din partea guvernului american, suma care se adauga celor 12,5 miliarde de $ deja primite din decembrie 2008 incoace.

    Potrivit liderilor sai, aceasta infuzie va ajuta institutia sa atinga nivelul de capital solicitat de catre Federal Reserve, aferent unui scenariu economic definit prin sintagma “mai rau decat asteptarile”.

    Cele aproape 4 miliarde de $ sunt totusi sensibil mai putine decat infuzia de lichiditati initial prevazuta, care se ridica, in mai 2009, la suma de 5,9 miliarde de $. Aceasta situatie este o consecinta directa a pierderilor mai mici inregistrate de GM de-a lungul procedurilor de parasire a starii de faliment, insa chiar si asa GMAC ar trebui sa devina o companie profitabila pana la finalul primului trimestru din 2010.

    Important de mentionat este insa si faptul ca ajutorul de stat a modificat radical si structura actionariatului, guvernul SUA detinand acum 56,3% din GMAC (doar 35,4% inainte). Restul pachetului de actiuni este impartit intre Cerberus Capital Management (12,2%, 40,1% inainte), o firma independenta reprezentand GM (9,9%), o companie afiliata lui “Detroit No.1” (6,7%) si o serie de terti investitori (12,2%).

    Vizualizari: 1000