rss

GM vinde si separat fabrica de roadstere

  1. 13/05/2009
  2. Tags: Auto economie, General Motors, GM
    Vezi toate fotografiile (1)

    Corvette si Camaro raman in viata, dar restul de modele sport incep sa cam dispara din panoplia General Motors, printre care Pontiac Solstice, respectiv Saturn Sky. Chiar daca renunta la ele, GM nu vrea sa inchida si fabrica din Wilmington unde se asamblau, drept urmare e la vanzare separat.

    “Daca cineva e interesat de aceste capacitati de productie, atunci il primim cu bratele deschise” – a declarat presedintele GM. Dar chiar si asa, analistii sustin ca sansele ca americanii sa vanda sunt mici si trag o paralela cu fabrica unde se produce Dodge Viper, pe care Chrysler n-a putut sa o vanda in termeni asemanatori.

    Trebuie mentionat, insa, ca analiza schiopateaza un pic, in sensul ca modelele produse in cele doua locatii nu sunt tocmai comparabile. Diferenta de pret este mare, ceea ce favorizeaza roadsterele construite pe platforma Kappa, care, produse si vandute intr-un numar mult mai mare, ar putea aduce profit mai repede noului proprietar decat Viper.

    Oferta, per total, nu e rea, caci eventualul investitor primeste un model “la cheie”, pe care daca stie sa-l vanda poate face profit pe loc. Dar mai vrea piata roadstere in numar mare?

    Vizualizari: 828