rss

GM va vinde 1% din actiunile detinute la SAIC

  1. 08/12/2009
  2. Tags: Actiuni, GM, SAIC, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors Co va vinde un pachet de 1 la suta (85 milioane de dolari) din actiunile pe care le detine in cadrul companiei SAIC Motor Corp, partenerul chinez al producatorului american.
    Aceasta vanzare transfera o parte din controlul detinut in companie catre SAIC, fapt ce usureaza consolidarea riscurilor eventuale in bilantul anual.

    In afara de aceast aspect, GM si SAIC au dezvaluit ca vor fabrica autoturisme mici si vehicule comerciale in India, parteneriatul de 12 ani inscriindu-se in cursa pentru cea mai rapida crestere economica la nivel mondial pe pietele auto. 

    Nick Reilly, presedintele GM a declarat ca producatorul a avut o relatie "de succes” cu SAIC de ani de zile si ca aceasta miscare este una "foarte inteleapta si o mare oportunitate", care se leaga de extinderea parteneriatului  in afara Chinei.

    Reilly a spus ca acest proiect  din India, in care SAIC va investi numerar si GM va injecta active, afacerea avand drept scop vanzarea a 225.000 de vehicule pe an in urmatorii doi ani.

    Vizualizari: 1094