rss

GM si SAIC discuta o posibila colaborare pe piata din India

  1. 16/10/2009
  2. Tags: Cadillac, Chevrolet, General Motors, India, SAIC
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cele mai mari concerne auto din Statele Unite si China discuta in aceste momente despre incheierea unui parteneriat privind explorarea unor noi oportunitati de afaceri pe piata din India.

    Potrivit unui articol din ziarul indian Economic Times, SAIC a fost la un pas sa cumpere o parte din actiunile GM India, cei doi giganti urmarind acum sa-si extinda legaturile la nivelul uneia dintre pietele cu cea mai rapida crestere din lume.

    Actualmente, General Motors produce in Shanghai modele Cadillac, Buick si Chevrolet impreuna cu SAIC, precum si minivan-uri si pick-up-uri Wuling destinate zonei de sud a Chinei.

    De fapt, colaborarea lor este considerata una dintre cele mai fructuoase din categoria celor incheiate intre un producator autohton si unul strain, ajutandu-le sa domine pe o piata unde mai sunt prezenti adversari de calibrul lui Volkswagen, Toyota si Ford.

    SAIC anticipeaza deja o crestere a profitului net cu peste 70% in primele noua luni ale acestui an, dupa ce chinezii au constatat ca vanzarile de masini noi produse de ei au crescut cu 47%; de partea cealalta, GM a vandut cu 55,6% mai multe masini in China din ianuarie pana in septembrie (inclusiv) decat a facut-o in aceeasi perioada a anului trecut, atribuindu-si o felie de piata de 34,24%.

    Curand, SUA va deveni doar o alta piata...

    Vizualizari: 1125