rss

GM investeste 230 de milioane de $ in productia lui Chevy Cruze si Volt

  1. 14/10/2009
  2. Tags: Chevrolet, Cruze, GM, Hummer, Volt
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fostul lider mondial in topul celor mai prolifici producatori auto a anuntat ca va cheltui 230 de milioane de $ pentru a sprijini productia a doua dintre cele mai importante modele ale sale, Chevrolet Cruze si Volt.

    Banii vor fi investiti in patru uzine din zona Flint, Michigan, cea mai mare parte din suma – 202 milioane de $ - urmand a fi “inghitita” de catre fabrica Flint South Engine.

    Facilitatea care, in aceste momente, asambleaza motoarele cu cinci si sase cilindri utilizate de Chevrolet Colorado si Hummer H3, va fi reutilata pentru a gazdui procesul de fabricatie al propulsoarelor de 1,4 litri din familia 0 – intrate in ansamblul constructiei lui Cruze si Volt.

    Initial, GM a dorit sa ridice o noua uzina adiacenta lui Flint South, insa planul a fost abandonat toamna trecuta in momentul in care recesiunea economica a scuturat din temelii gigantul din Detroit.

    O alta fabrica din grupul anterior mentionat, Flint Metal Center, va suferi o serie de modernizari care ii vor permite sa matriteze panourile de caroserie ale lui Volt; intre timp, celelalte doua unitati de productie vor primi misiunea de a crea robotii si presele ce vor fi folositi(e) in procesele de asamblare ale lui Volt si Cruze (acestea se vor desfasura la uzina Hamtramck din Detroit pentru Volt, respectiv Lordstown, Ohio pentru Cruze).

    Incet-incet, uriasul se trezeste...

    Vizualizari: 1233