rss

GM intrevede viitorul cu EN-V Concept

 1. 25/03/2010
 2. Tags: en-v, GM, Prototip
  Vezi toate fotografiile (1)

  General Motors, alaturi de Shanghai Automotive studiaza mai multe solutii pentru productia unei noi forme de autovehicul, denumita EN-V.

  EN-V, acronim pentru „Electric Networked-Vehicle”
  este un autovehicul electric cu doua locuri, proiectat pentru a atenua ingrijorarile soferilor privind aglomerarile in trafic si usurarea manevrelor de parcare in zonele aglomerate lae marilor urbe.

  La Shangai, au fost prezentate trei modele EN-V, fiecare dintre acestea reprezintand o caracteristica diferita al transportului in viitor: Jiao (Mandrie), Miao (Magie) si Xiao (Ras).

  Prototipurile vor fi expuse în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010 la Pavilionul SAIC-GM din cadrul Expoziþiei Mondiale din Shanghai.

  “Prototipul EN-V reprezinta un progres major in proiectele de cercetare desfasurate de GM pentru crearea autovehiculului autonom”, a declarat Alan Taub, vicepresedintele departamentului global de Cercetare si dezvoltare al GM.

  Conceptul EN-V a fost inspirat din prototipul „Personal Urban Mobility and Accessibility“ (P.U.M.A. - Mobilitate si accesibilitate personala urbana), dezvoltat de GM impreuna cu Segway si prezentat in aprilie 2009.

  Modelul este propulsat de cate un motor electric pentru fiecare dintre cele doua roti motrice, tehnologie utilizata pentru prima data de GM in cadrul conceptului Hy-wire.

  Inginerii au proiectat EN-V pentru a avea viteza si autonomia necesare soferilor din mediul urban actual. Acesta cantareste sub 500 de kilograme si are o lungime de aproximativ 1,5 metri.

  Fiecare versiune EN-V are disponibila tema de design unica. In ceea ce priveste materialele utilizate, inginerii au folosit pentru caroseria si acoperisul autovehiculului EN-V  fibra de carbon si policarbonat Lexan cu nuante fumurii.

  Vizualizari: 1652
  Ford Transit

  Ford Transit

  Pret: 24.990 EUR, An: 2018, Kilometri: 240.500 detalii »

  Citroën C4 Picasso

  Citroën C4 Picasso

  Pret: 5.500 EUR, An: 2012, Kilometri: 169.000 detalii »

  Toate anunturile »