rss

GM dezvolta un sistem de propulsie diesel-electric

  1. 07/01/2010
  2. Tags: Astra, Diesel-electric, General Motors, GM Europe, Insignia
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit celor de la Autocar, inginerii lui General Motors lucreaza in aceste momente la crearea unei propulsii hibride in care rolul motorului consumator de hidrocarburi va fi jucat de catre un agregat diesel.

    Incepand cu 2012, sistemul ar putea fi implementat pe modelele Astra si Insignia, insa, pana atunci, americanii mai au cateva probleme de rezolvat.

    Una dintre cele mai strigente este cea legata de costurile de dezvoltare si productie – practic obstacolul care a determinat majoritatea fabricantilor auto sa se abtina de la a investii in propulsiile diesel-electric.

    Maurizio Cisternino, seful departamenului de tehnologii avansate din cadrul GM Europe, a declarat ca producatorul din SUA tinteste un pret cu maximum 1.000 de euro mai mare fata de o propulsie hibrida benzina-electric, ceea ce ar fi intr-adevar o realizare.

    Cat despre agregatul candidat sa faca echipa cu un motor 100% ecologic, se vorbeste despre viitorul turbodiesel de 1,6 litri, pe care GM il va modifica in asa fel incat sa fie compatibil cu tehnlogia hibrida.

    Vizualizari: 1789
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »