rss

GM a raportat pierderi de aproximativ 1,2 miliarde de dolari in al treilea trimestru

  1. 17/11/2009
  2. Tags: GM, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors a raportat in al treilea trimestru al anului 2009 o pierdere de 1,15 miliarde dolari.

     

    Raportul celui de-al treilea trimestru arata o pierdere "manageriala neta", pentru perioada de la 10 iulie - ziua in care GM a ieşit de sub protectia instantei - pana la 30 septembrie. Pentru aceeaşi perioada a anului trecut, GM a inregistrat o pierdere de operare de 4,2 miliarde dolari si o pierdere neta de 2,5 miliarde dolari.

     

    GM, de asemenea, a relevat faptul ca veniturile pentru al treilea trimestru au ajuns la 28 miliarde dolari, in crestere cu 4,9 miliarde dolari fata de al doilea trimestru. GM a explicat ca o mare parte din aceasta crestere s-a datorat unei rate de vanzari globale sezoniere ajustate anual de 67,8 milioane de unitati pentru fiecare trimestru, pana la 62,7 milioane de euro in al doilea trimestru.

     

    Ca urmare a programului Cash-for-Clunkers, cererea pentru produsele GM a inregistrat in medie 11,7 milioane de unitati in trimestrul al treilea. Compania se asteapta ca in 2010 vanzarile globale sa ajunga la un total cuprins intre 62 si 65 milioane de unitati anual, din care in Statele Unite, sa se inregistreze 11 pana la 12 milioane de unitati.

     

    Vizualizari: 771