rss

Fritz Henderson si-a dat demisia

  1. 02/12/2009
  2. Tags: Ford, Fritz Henderson, GM, Obama, Rick Wagoner
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fortat de board-ul director sa-si dea demisia in cadrul unei intruniri ce a avut loc la Detroit, Fritz Henderson a parasit functia de conducere a fostului numar unu mondial la doar opt luni de la “inscaunare”.

    Locul sau a fost luat temporar de catre Ed Whitacre, care va ocupa fotoliul de lider pana cand se va gasi un nou presedinte executiv permanent.

    Henderson, in varsta de 51 de ani, a devenit presedintele lui GM in luna martie, dupa ce Rick Wagoner a fost fortat de catre administratia Obama sa renunte la pozitia de presedinte. De atunci, compania a urmat un usor trend ascendent, insa nu o data Henderson a lasat impresia ca are lacune in privinta abilitatilor de afacerist.

    Esecul deal-ului cu Penske in privinta lui Saturn, obositorul “du-te-vino” la care au fost supusi cei implicati in afacerea Opel si recenta renuntare a lui Koenigsegg la marca Saab au patat reputatia americanului, care jurase in momentul investirii in functia de CEO ca va reforma cultura invechita ce a dus la prabusirea lui “Detroit No. 1”.

    “Fritz a facut o treaba remarcabila la carma companiei, intr-o perioada fara precedent din punct de vedere al dificultatii si schimbarilor. Totusi, chiar daca GM si-a mai revenit in ultimele luni, toti cei implicati au fost de acord ca e timpul pentru o noua schimbare”, a declarat Ed Whitacre, noul CEO.

    Ramane de vazut cat de bine se va descurca fostul boss al lui AT&T la carma unui gigant cu picioare de lut, cel putin pana ce texanul va fi inlocuit cu omul despre care se spune ca va trebui sa devina un alt Allan Mullaly – actualul presedinte al lui Ford si omul caruia Ovalul Albastru ii datoreaza mare parte din spectaculosul come-back inregistrat in ultima vreme.

    Vizualizari: 1185