rss

Franta vrea mai mult de 2 milioane de masini electrice pana in 2020

  1. 02/10/2009
  2. Tags: electric car, PSA, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Franta are mari planuri pentru viitorul nu foarte indepartat in privinta masinilor electrice. Mai concret, mai-marii statului vor pe strazi doua milioane de autovehicule cu zero emisii pana in 2020.

    Iar pentru a-si duce la bun sfarsit planurile, guvernul francez va investi peste un miliard de euro pentru pentru a instala statii de reincarcare, pentru adaptarea retelei de energie electrica la noile necesitati si pentru cumpararea vehiculelor, precum si pentru furnizarea de subventii pentru cumparatori si constructori.

    Ministrul Energiei, Jean-Louis Borloo, va face public in curand planul de infrastructura. Se pare ca guvernul intentioneaza sa creeze o retea de 4,4 milioane de puncte de reincarcare pana in 2020, suficiente pentru cele doua milioane de autovehicule electrice.

    Mai mult, saptamana trecuta Ministrul Industriei, Christian Estrosi, a declarat ca jucatorii auto vor lansa in curand 50.000 de masini electrice.

    Totusi, constructorii francezi Renault si PSA, care sunt foarte aproape de lansarea unor asemenea modele, au previziuni diferite in privinta pietei EV.  Philippe Varin, CEO PSA, a declarat la inceputul acestei luni ca pana in 2020, una din 20 de masini vandute in intreaga lume va fi electrica. Intre timp Carlos Ghosn, CEO Renault, a prognozat ca la 10 automobile, una va fi cu zero emisii.

    Vizualizari: 1558